marți, 10 aprilie 2012

Scovergi - rețetă de post



Ingrediente:


500 g făină, 
1 pliculeț drojdie uscată,
1 linguriță sare,
1 lingură zahăr,
aprox. 200 ml apă călduță.
ulei pentru prăjit,
zahăr pudră.


Mod de preparare:


Cernem făina cu sarea într-un castron.
În mijloc facem o gaură și punem drojdia, zahărul și apa călduță.
Amestecăm ușor cu o lingură de lemn până aluatul capătă consistență, după care se transferă pe o planșetă presărată cu făină și frământăm bine.
Se pune aluatul într-un castron, se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut în loc cald pentru 40-50 minute.
Se întinde aluatul foarte subțire, se taie în pătrățele (sau dreptunghiuri- cu cât forma e mai neregulată e mai gustoasă :)).
Fiecare pătrățel se taie pe mijloc și se introduce unul din colțuri prin gaură.
Se prăjesc în ulei încins, aprox. 10 secunde pe fiecare parte, atenție să nu le ardeți.
Se scot pe un prosop de hârtie să se absoarbă surplusul de ulei.
Se servesc atât calde, cât și reci pudrate cu zahăr pudră.
Poftă bună!


PS: Sunt foarte bune și cu zahăr tos.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...