luni, 20 august 2012

Rasol alb cu legume și muștar

Ingrediente pentru Rasol alb cu legume și muștar

4 file de rasol alb,
1 linguriță boabe de piper,
2 foi de dafin,
500 g mix de legume (morcov, broccoli, conopidă),
2 tije de țelină cu frunze,
2 linguri unt,
2 linguri ulei de măsline,
2 linguri suc de lămâie proaspăt stors,
2 linguri muștar clasic,
2 linguri vin alb sec,
sare,
piper.

Mod de preparare:

Punem la fiert 1-1,5 litri de apă cu boabele de piper și foile de dafin.
Când dă în clocot apa, adăugăm carnea și fierbem pentru 25-30 minute.
Legumele le fierbem în apă cu sare pentru 10 minute, se scurg, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs.
Se scoate carnea din supă și se păstrează la cald.
Legumele se călesc pentru 5 minute în unt, după care se condimentează cu sare și piper.
Păstrăm frunzele de țelină pentru ornare, iar tijele le tocăm mărunt.
Într-un castronel amestecăm uleiul de măsline cu muștarul, vinul alb și sucul de lămâie.
Condimentăm sosul cu sare și piper.
Aranjăm pe farfurie rasolul alb și legumele.
Stropim totul (atât carnea cât și legumele) cu sos de muștar și presărăm tijele de țelină tocate.
Ornăm cu felii de roșii și frunze de țelină.
Servim imediat.
Poftă bună!

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...