vineri, 19 octombrie 2012

Ficăței de pui lionezi

Ingrediente pentru Ficăței de pui lionezi

1 kg ficăței de pui,
200 g ceapă,
100 ml ulei,
100 ml vin alb sec,
60 g făină,
pătrunjel verde,
sare,
piper proaspăt măcinat,
frunze salată verde.

Mod de preparare:

Ficățeii de pui se spală și se curăță de pielițe.
Se așează pe un prosop de bucătărie de hărtie să absoarbă toată apa.
Ceapa se curăță de coajă, se spală și se toacă juliene.
Ficățeii se trec prin făină și se prăjesc în uleiul încins pe ambele părți până se rumenesc.
Se scot pe un platou.
În uleiul rămas călim ceapa pentru 2-3 minute la foc mare, după care stingem cu 100 ml vin alb.
Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat.
Aducem și ficățeii în tigaie și amestecăm ușor.
Servim imediat pe o farfurie ornată cu salată verde, presărând pătrunjel verde tocat deasupra.

3 comentarii:

  1. Cred ca sunt deliciosi! Dar de ce li se spune lionezi? :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca sunt atractia principala ca antreu la orice festin in zona Lyon din Franta :) pupici

      Ștergere
  2. Ι'll immediately grasp your rss as I can not find your e-mail subscription hyperlink or e-newsletter service. Do you have any? Kindly let me know in order that I may subscribe. Thanks.

    My web blog: Mutterschaft fotografie studio jewelrys

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...