marți, 5 martie 2013

Pește rasol


Ingrediente pentru Pește rasol

8 file de pește (cod, șalău, merluciu),
2 morcovi,
2 cepe,
1 felie țelină,
1 foaie de dafin,
1/2 linguriță boabe piper,
2 linguri oțet,
 Garnitură: cartofi natur stropiți cu unt și presărați cu pătrunjel verde.

Mod de preparare:

Curățăm legumele.
Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15 minute.
Punem la fiert morcovii tăiați felii cu ceapa tăiată în sferturi, iar  felia de țelina întreagă.
După 15 minute de fiert legumele adăugăm boabele de piper și foaia de dafin și mai lăsăm 5 minute.
După alte 5 minute adăugăm un praf de sare și 2 linguri de oțet (oțetul face ca peștele să nu se destrame în timpul fierberii).
Adăugăm peștele și lăsăm să fiarbă pentru 10 minute la foc mic.
Servim imediat cu garnitura preferată, dar cea mai indicată sunt cartofii natur.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...