luni, 3 februarie 2014

Pui Tikka Masala

Ingrediente pentru Pui Tikka Masala

500 g piept de pui dezosat
100 g iaurt/smântână
1/2 legătură pătrunjel/coriandru proaspăt
1 lingură ghimbir ras
1 lingură pastă de usturoi
3 linguri Garam Masala
1-2 ardei iuți
1 lingură zeamă lămâie
1 ceapă
3 căței de usturoi
3 linguri ulei
1/2 ardei gras roșu/gogoșar
3 roșii coapte
2 fire de ceapă verde

Mod de preparare:

Tăiem pieptul de pui în cubulețe de 2 cm.
Într-un castron pregătim pasta pentru marinat puiul.
Amestecăm iaurtul cu ghimbirul ras, pasta de usturoi, pătrunjelul verde tocat mărunt,2 linguri Garam Masala, ardeii iuți tocați mărunt și zeama de lămâie.
Adăugăm bucățile de pui și dăm la rece pentru minim 1 oră.
Călim ceapa tocată mărunt în uleiul încins.
Adăugăm cățeii de usturoi tăiați feliuțe și ardeiul gras tăiat fâșii subțiri.
Adăugăm 1 lingură de Garam Masala și roșiile tăiate cubulețe.
Lăsăm la foc mediu 10-15 minute, apoi adăugăm puiul marinat.
Mai gătim 10-15 minute.
Servim cu garnitură de orez natur și ornăm cu ceapă verde.
Dacă ardeii iuți doar s-au lăudat că sunt foarte iuți, puteți să mai condimentați cu sos Tabasco.

Poftă bună!

PS: Pentru cei care evită prăjelile, se poate căli ceapa în 1/2 cană cu apă în care se adaugă doar 2 linguri ulei.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...