sâmbătă, 12 aprilie 2014

Chifteluțe de pește la cuptor

Ingrediente pentru Chifteluțe de pește la cuptor

500 g cartofi
500 g pește (macrou, cod, hering)
1 frunză dafin
2 ouă
4-5 căței de usturoi
3-4 fire de ceapă verde
1/2 legătură pătrunjel verde
1/2 legătură mărar verde
sare
piper
ulei de măsline
1/2 linguriță fulgi chilli - opțional



Mod de preparare:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.
Se lasă la fiert pentru 15-20 minute.
Se curăță de coajă și se dau pe răzătoare sau se pasează cu o furculiță.

Peștele se pune la fiert în apă cu puțină sare, o frunză de dafin și câteva boabe de piper. 
Se lasă la fiert 10-15 minute.
După ce s-a răcit, se dezosează și se elimină pielițele dacă este cazul.
Peștele se toacă mărunt.

Într-un castron amestecăm cartofii cu peștele, ouăle, ustroiul tocat, verdeața tocată mărunt și amestecăm bine până la omogenizare.
Condimentăm cu sare și piper, iar dacă vă place un pic mai picant adăugați cu încredere fulgi de chilli.
Adăugăm în compoziție și 2-3 linguri ulei de măsline.
Pentru omogenizarea ingredientelor se poate folosi și un robot de bucătărie.

Pasta obținută se dă la rece pentru minim o oră.
Încindem cuptorul la 200 grade C.
Formăm chifteluțe pe care le aranjăm într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline.
Stropim chifteluțele cu ulei de măsline și se dau la cuptor 30-40 minute până se rumenesc ușor deasupra.
Servim după ce s-au răcit cu sos tartar sau sos aioli.

Poftă bună!

2 comentarii:

  1. Si eu tot cu peste fiert fac chiftelute.
    Am mancat la Cheile Bicazului chiftelute facute din peste crud si nu mi-au placut.
    Te pup.
    Paste fericit !

    RăspundețiȘtergere
  2. Paste Fericit si Sarbatori luminate si linistite iti doresc!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...