sâmbătă, 24 octombrie 2015

Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare


Ingrediente pentru Piept de curcan cu ciuperci și sos de merișoare

500 g piept de curcan
3 linguri unt
sare
piper
2-3 căței de usturoi
250 g ciuperci
1 lingură cimbru uscat
2 linguri sos/dulceață de merișoare
boabe piper roșu



Mod de preparare:

Topim 2 linguri de unt într-o tigaie.
Adăugăm pieptul de curcan condimentat cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbru.
Se lasă să se rumenească la foc mic câte 10 minute pe fiecare parte.
Se transferă pe un platou și se păstrează la cald.
În aceeași tigaie mai adăugăm 1 lingură de unt, usturoiul tăiat feliuțe și ciupercile tăiate pe jumătate sau dacă sunt mai mari în sferturi.
Se lasă la foc mare pentru aprox. 10 minute fără să acoperim cu un capac și amestecând des.
Se răstoarnă ciupercile peste pieptul de curcan.
Servim cu sos de merișoare și piper roșu.
Servim un vin roșu de preferat Pinot Noir.



Poftă bună!

PS: Rețeta este pentru 2 persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...